Recuror mukana kansainvälisessä neuromodulaation huippututkimuksessa – dosenttikaksikko esitteli lupaavia tutkimustuloksia Berliinissä

Masennus on koko teollisen maailman suurin työkykyä ja yleistä toimintakykyä haittaava sairaus. Tiedeyhteisössä on kuitenkin vahva usko siihen, että magneettistimulaatio voi olla käänteentekevä innovaatio kriisin ratkaisemiseksi.

Turun yliopiston psykiatrian dosentti Henry Karlsson Berliinin nTMS-symposiumissa.

Recurorin dosenttikaksikolla, Anu Holmilla ja Henry Karlssonilla, oli joulukuussa harvinainen kunnia esitellä uunituoreita tutkimustuloksia maailmankuulun berliiniläisyliopisto Charitén järjestämässä kansainvälisessä nTMS-symposiumissa. Holm ja Karlsson tutkivat kliinisen masennushäiriön (MDD) hoitoa lääkkeettömällä magneettikuvanavigoidulla thetapurskehoidolla. Tutkimus on linjassa muiden vastaavien tutkimusten erittäin lupaavien tulosten kanssa. Käsissämme saattaa olla masennuksen hoidon seuraava merkittävä läpimurto!

Mistään pienimuotoisesta tutkimuskentästä ei ole kyse. Masennus on koko teollisen maailman suurin työkykyä ja yleistä toimintakykyä haittaava sairaus. Tilanteen vakavuutta voi perustellusti kuvata sanaparilla globaali kriisi. Suuresta vastuusta huolimatta Berliinin symposiumissa ilmapiiri oli optimistinen, eikä vähiten toinen toistaan rohkaisevampien tutkimustulosten vuoksi. Tiedeyhteisössä on vahva usko siihen, että magneettistimulaatio voi olla käänteentekevä innovaatio kriisin ratkaisemiseksi.

Recurorin tavoite on olla jatkossakin aktiivinen toimija masennuksen hoidon kansainvälisessä tutkimusyhteisössä ja tuoda parhaat hoitomenetelmät mahdollisimman monen suomalaisen saataville. Vähäinen saatavuus onkin syynä sille, miksi Suomessa magneettistimulaatiohoitoa käytetään moneen muuhun maahan verrattuna vähän. Ensimmäisenä yksityisenä palveluntarjoajana Recuror haluaa ottaa tärkeän roolin paremman saatavuuden takaajana Suomessa.

Tutkimuksessa käytettiin viidentoista Recurorilla hoidetun henkilön rekisteritietoja. Tutkittavien keski-ikä oli 36 vuotta. Osallistujista jopa kahdeksan (53%) toipui täysin oireistaan eli saavutti masennuksen remission. Lisäksi kolmen tutkittavan tila koheni merkittävästi. Vertailun vuoksi lääkehoitojen remissioluvut vaihtelevat 30%:n ja 40%:n välillä, mutta lääkehoidon vaste tulee yleensä merkittävästi myöhemmin kuin magneettistimulaatiohoidon.

Hoitomuotojen remissio-osuudet vertailussa.

Positiivisia tuloksia saavutettiin siis jopa kolmella neljästä. Tutkimuksen sykähdyttävintä antia oli kuitenkin se, että peräti kaksi henkilöä tuli valituksi uuteen työpaikkaan hoitojakson aikana. Työkyvyn säilyminen onkin magneettistimulaatiohoidon ylivoimainen etu verrattuna useisiin lääkehoitoihin.

Recuror kiittää koeryhmää yhteistyöstä!

Muita blogeja

Uusimmat blogikirjoitukset

Kaikki blogit >>

Kirjoittaja

Picture of Anu Holm
Anu Holm
Tutkimusjohtaja, sairaalafyysikko, lääketieteellisen fysiikan dosentti, FT

Muita blogeja