Magneettistimulaatio

masennuksen ja kivun hoidossa

Aivojen sarjamagneettistimulaatio (rTMS) on tutkitusti tehokas lääkkeetön hoito masennukseen sekä neuropaattisen kivun lievittämiseen.

Masentuneilla henkilöillä aivojen etuotsalohkojen vasemman ja oikean puolen toiminnassa on epätasapainoa. Tätä pyritään korjaamaan aivojen vasemman etuotsalohkon toimintaa kiihdyttävällä rTMS-hoidolla.

rTMS on tehokasta hoitoa sekä akuutissa masennuksessa että muille hoitomenetelmille reagoimattomassa masennuksessa, ja sillä on Käypä hoito -työryhmän arvioimana paras A-tason näyttö.

Eurooppalaisen asiantuntijakatsauksen mukaan magneettistimulaatio on tehokas hoitoresistentin neuropaattisen kivun ja mahdollisesti myös CRPS-kivun hoitoon. Esimerkiksi hermovammojen jälkitilat, postherpeettinen neuralgia, sentraalinen kipu ja raaja-amputaation jälkeinen haamukipu voivat lievittyä rTMS-hoidolla.

Recuror tarjoaa rTMS-hoitoa ensimmäisenä yksityisenä yrityksenä Suomessa. Aiemmin hoitoa on ollut saatavilla vain yliopisto- ja keskussairaaloissa.

Lääkäri voi myös tehdä meille lähetteen potilaastaan turvapostilla.

Masennuksen hoidon teho

  • Masennuslääke
  • Kognitiivinen psykoterapia (CBT)
  • Magneettistimulaatio (rTMS)
  • Lääkkeet + CBT
  • Magneettistimulaatio + CBT

Milloin rTMS hoitoa kannattaa kokeilla?

Magneettistimulaatiohoidolla on indikaatio sekä akuutin että hoitoresistentin masennuksen hoidossa ja kivun hoidossa. Mikäli olet huolestunut lääkityksen sivuvaikutuksista tai haluat tehokasta mutta vähäisiä haittoja aiheuttavaa hoitoa, voi rTMS-hoito olla juuri sinulle oikea hoitomuoto. 

Hoidon vaiheet

Recuror Oy

Ensimmäisellä käyntikerralla määritetään hoidon voimakkuus ja oirekuvan mukainen hoitopaikka, mihin tarvitaan edeltävästi otettu pään magneettikuva (MRI). Tästä johtuen ensimmäiselle käyntikerralle varataan enemmän aikaa kuin varsinaisille hoitokerroille, yleensä 1–1,5 tuntia.

Recuror Oy

Hoitokäyntejä on tyypillisesti yhteensä 20 kertaa neljän viikon aikana. Hoitoa annetaan viisi kertaa viikossa. Varsinaiset hoitokerrat ovat nopeampia kuin ensimmäinen käyntikerta, ja niihin kannattaa varata aikaa noin 30 minuuttia. Hoitojakson ajan seuraamme vointiasi tiiviisti.

Recuror Oy

Hoidon kustannukset

Masennuksen hoidossa yhden rTMS-hoitokerran hinta on 350 €. Kelan korvaa jokaisesta hoitokerrasta 39 €. Hoitokertojen lopullinen määrä määrittyy hoidon vasteen mukaan. Kivun hoidossa hinta ja hoidon kesto määrittyvät kivun luonteen mukaan. Hoitokokonaisuus on mahdollista maksaa molemmissa hoidoissa osamaksulla. Useat vakuutukset kattavat osan hoidon kustannuksista, jotkut vakuutukset korvaavat jopa koko hoitokokonaisuuden.

 

rTMS-hoitoa voidaan hyvin yhdistää lääkehoitoon ja se tehostaa psykoterapian vaikutusta.

Tekeekö rTMS hoito kipeää?

rTMS hoito ei aiheuta kipua ja se on hyvin siedetty hoitomuoto. Joillakin voi esiintyä hoitokohdan paikallistuntemuksia hoidon aikana. Tuntemukset muistuttavat lyhytaikaista elohiirtä tai lihasnykäyksiä.

Aiheuttaako rTMS hoito muistamattomuutta?

rTMS-hoito ei aiheuta muistiongelmia, mutta eräät muut neuromodulaatiohoidot (kuten sähköhoito) voivat muistiongelmia aiheuttaa.

Tarvitseeko rTMS hoidon ajaksi
nukuttaa?

rTMS-hoito ei vaadi nukutusta vaan hoitoa voidaan antaa ongelmitta esimerkiksi työpäivän aikana.

Saako rTMS hoidon jälkeen ajaa?

 rTMS hoito ei vaikuta ajokykyyn.

Periaatteemme Recurorilla on tarjota tiivistä, vaikuttavaa ja sinulle räätälöityä hoitoa.

Ota yhteyttä

Mikäli olet kiinnostunut magneettistimulaatiohoidosta (rTMS) jätä meille yhteydenottopyyntö

tai soittele
030-6217300

Tietosuoja

9 + 3 =

Recuror Oy

Recuror Oy
Linnankatu 52 A 2. Kerros
20100 Turku
Email: asiakaspalvelu@recuror.fi
Puh: 030-6217300