ADHD

tarkkaavuuden ja hyperaktiivisuuden häiriö

ADHD eli tarkkaavuuden ja hyperaktiivisuuden häiriö on neuropsykiatrinen oireyhtymä, jonka keskeisiä oireita ovat tarkkaamattomuus, impulsiivisuus ja ylivilkkaus. Joskus ADHD voi esiintyä siten, että vain osa näistä keskeisistä oireista esiintyy samanaikaisesti.

Tutkimusten mukaan muutamalla prosentilla suomalaisista on todettavissa ADHD. Vaikka ADHD tunnistetaan nykyisin paremmin, moni potilas jää silti ilman apua. Erityisesti naisilla sairauden tunnistaminen voi olla vaikeaa, koska heillä ylivilkkausoireita on usein vähemmän, mutta myös moni mies jää ilman tutkimuksia ja hoitoa. Potilas ei välttämättä itse tunnista sairauden oireita ja toisaalta diagnostisiin tutkimuksiin pääsy voi olla hyvin vaikeaa.

Mikäli vahva epäily ADHD-oireista herää, tutkimukset olisi hyvä toteuttaa. Asianmukaisella hoidolla potilaan toimintakyky voi parantua huomattavan paljon, ja suoriutuminen opinnoissa ja työelämässä voi kohentua merkittävästi. ADHD:hen liittyy usein rinnakkaissairauksia kuten masennusta, ahdistushäiriöitä, päihteiden käyttöä ja persoonallisuuden ongelmia, jotka tulisi myös huomioida diagnostiikassa ja hoidossa.

Recurorin kautta pääset kattaviin ADHD-tutkimuksiin. Varaa aika psykiatrillemme ajanvarauksesta tai ole yhteydessä!

Tutkimuskokonaisuus vie nopeimmillaan 2-3 erikoislääkärikäyntiä sekä 3-4 tutkimushoitajakäyntiä, riippuen tarvittavien tutkimusten määrästä. Joissain tapauksissa voidaan tarvita laajempi määrä tutkimuskäyntejä. Recurorin tutkimus- ja hoitokokonaisuus sisältää kattavan psykiatrisen perustutkimuksen sekä tarkat ADHD:n diagnostiset selvittelyt. Tietoa pyritään keräämään myös vanhemmilta tai muilta sellaisilta henkilöiltä, jotka ovat olleet sinun lapsuudessasi ja nuoruudessasi läsnä. Myös tarvittavat somaattiset selvittelyt toteutetaan. 

Recurorilla ADHD:n tutkimukset ja hoito suunnitellaan sopimaan juuri sinulle.

 

Keskustelemme yhdessä kanssasi hoitovaihtoehdoista. Käymme läpi kaikki psykososiaaliset hoitokeinot ja mahdolliset lääkehoidot. Hoitokokonaisuuteen kuuluu myös lääkehoitojen tehon seuranta. Hankalia haittavaikutuksia aiheuttavat tai tehottomat hoitomuodot vaihdetaan paremmin siedetyiksi tai tehokkaammiksi. Recuror tarjoaa käyttöösi puhelinsovelluksen, jonka avulla seurataan hoidon toteutumista ja tehokkuutta sekä mahdollistetaan turvallinen ja tehokas viestintä sinun ja hoitavan lääkärisi välillä.

Periaatteemme Recurorilla on tarjota tiivistä, vaikuttavaa ja sinulle räätälöityä hoitoa.

Ota yhteyttä

Suunnitellaan hoito juuri sinulle.
Jätä meille yhteydenottopyyntö

tai soittele
030-6217300

Tietosuoja

7 + 6 =

Recuror Oy

Recuror Oy
Linnankatu 52 A 2. Kerros
20100 Turku
Email: asiakaspalvelu@recuror.fi
Puh: 030-6217300