Älä anna ahdistuksen sanella elämääsi!

Nopea hoitoon pääsy, oikeat hoitokeinot, tiivis yhteistyö ja aktiivinen edistyksen seuranta – Niillä Recuror luotsaa Sinut ulos ahdistuksesta.

Nopeasti hoitoon

Yksilölliset erityistarpeet huomioiva hoitosuunnitelma

Tiivis edistymisen seuranta

Moderneimmat hoitomuodot

Nopeasti täyteen toimintakykyyn

Haluatko lisätietoa Recurorin ahdistushäiriön hoidosta?

Toimintakykyä ja elämänlaatua heikentävä psykiatrinen sairaus

Ahdistushäiriön yleisimpiä muotoja ovat paniikkihäiriö, yleistynyt ahdistuneisuushäiriö, julkisten paikkojen pelko ja sosiaalisten tilanteiden pelko.

Psyykkisiä ilmenemismuotoja on monia

Tavallisimpia oireita ovat jännitys, pelon tunne, huolestuneisuus ja katastrofiajatukset

Fyysiset kokemukset usein mukana

Sydämentykytys, vapina, hikoilu ja huimaus

Noin 20% suomalaista kokee elämänsä aikana ahdistuneisuushäiriöitä – alkavat usein jo nuoruusiällä

Ahdistuneisuutta ja jännitystä esiintyy jokaisella ihmisellä, mutta pitkittyessään ahdistus voi muuttua sairaudeksi, joka vaatii lääketieteellistä hoitoa. Tällaisen pitkittymisen kokee jopa yli miljoona suomalaista ja se on masennuksen ohella yleisin sairaspoissaolojen syy Suomessa.

Ahdistuneisuushäiriöt alkavat usein jo nuoruusiässä, ja altistavina tekijöinä häiriöiden syntyyn voivat olla muun muassa lapsuuden traumaattiset kokemukset ja tietyt persoonallisuuden piirteet.

Rinnakkaissairastaminen yleistä – ahdistuksen helpottaminen parantaa merkittävästi edellytyksiä myös niistä toipumiseen

Ahdistunut kokee usein ahdistuksensa rinnalla masennusta, unihäiriöitä tai erilaisia somaattisia sairauksia. Riski ongelmalliseen päihteiden käyttöön kohoaa myös. 

Ahdistushäiriö voi olla juurisyy näiden muiden haasteiden takana ja siksi sen helpottaminen on usein avain myös niistä toipumiseen.

Meillä on aina aikaa nopealle toipumisellesi.

Mitä nopeammin pääset osaavan lääkärin apuun ja mitä enemmän lääkärilläsi on aikaa hoitojesi yksilölliseen suunnitteluun ja seurantaan, sitä nopeammin ahdistuksesi saadaan hallintaan. 

Meillä hoitovalinnat osuvan oikeaan, koska kokeneella psykiatrian erikoislääkärilläsi on aina aikaa tehdä kanssasi kattavan psykiatrisen perustutkimuksen ja tarkat diagnostiset selvittelyt, sekä seurata tiiviisti toipumisesi edistystä myös hoitotapaamisten välillä, Recuror Appin välityksellä.

Meillä on aikaa toipumisellesi. Meillä on aikaa Sinulle.

Näistä aineksista kokoamme juuri sinun elämäntilanteeseesi räätälöidyn kokonaisuuden

Käytöksen muutoksen fasilitointi

Ahdistuksen hallintaharjoitukset

Terapeuttiset menetelmät

Lääkehoidot – Yhdellä lääkkeellä tai lääkeyhdistelmällä

Edistyksen seuranta Recuror Appin avulla

Recuror App
Ahdistuksesta toipuminen on ylä- ja alamäkiä. Sovelluksemme avulla tuttu lääkärisi voi seurata tiiviisti toipumisesi edistystä tapaamisten välillä.
Useimmat terveysvakuutukset kattavat kaikki ahdistushäiriön hoitomme.

Meillä on aikaa nopealle toipumisellesi. Helsingissä, Turussa ja etävastaanotolla.

Varaa aika jo lähipäiville!

Hinnasto:

Erikoislääkärin vastaanotto:
Alk. 295 € / h + 35,90 € (toimisto– & kantamaksu)


Vastaanotoista saa Kela-korvauksen.
Useimmat terveysvakuutukset kattavat hoitokokonaisuutemme.

Viisi yleisintä kysymystä ahdistuneisuushäiriöstä

1. Mikä on ahdistuneisuushäiriö?

Ahdistuneisuushäiriöt ovat mielenterveyden häiriöitä, jolle on ominaista liiallinen ja jatkuva ahdistuneisuuden tunne. Se voi ilmetä eri muodoissa, kuten yleistyneenä ahdistuneisuushäiriönä, paniikkihäiriönä, sosiaalisten tilanteiden pelkona tai erillisinä fobioina. Ahdistuneisuushäiriöt vaikuttavat merkittävästi henkilön elämänlaatuun ja päivittäiseen toimintakykyyn.

2. Mikä aiheuttaa ahdistuneisuushäiriöitä?

Ahdistuneisuushäiriöiden syntyyn voivat vaikuttaa monet tekijät. Ne voivat johtua perinnöllisistä tekijöistä, neurobiologisista muutoksista, ympäristötekijöistä, lapsuuden haitallisista kokemuksista, stressistä tai traumoista. Myös persoonallisuuden piirteillä voi olla vaikutusta ahdistuneisuushäiriöiden kehittymiseen.

3. Mitkä ovat ahdistuneisuushäiriöiden yleisimmät oireet?

Ahdistuneisuushäiriöiden oireet vaihtelevat eri yksilöiden välillä, mutta yleisiä oireita ovat jatkuva ja hallitsematon ahdistuneisuuden tunne, levottomuus, huolestuneisuus ja pelot eri tilanteissa, unihäiriöt, keskittymisvaikeudet sekä fyysiset oireet kuten lihasjännitys, sydämentykytys ja hengitysvaikeudet.

4. Miten ahdistuneisuushäiriöt diagnosoidaan?

Ahdistuneisuushäiriön diagnosointi edellyttää arviointia lääkärin arviota. Lääkäri tekee kliinisen tutkimuksen, johon kuuluu haastattelu oirekuvan, taustatekijöistä ja oireiden vaikutuksesta päivittäiseen elämään. Myös fyysinen tutkimus sekä laboratoriokokeet saattavat joskus olla tarpeen.  Ahdistuneisuushäiriöiden diagnoosit asetetaan Suomessa ICD-10 -järjestelmän kriteerien perusteella.

5. Kuinka ahdistuneisuushäiriöitä hoidetaan?

Ahdistuneisuushäiriöiden hoito voi sisältää erilaisia hoitomuotoja, kuten  psykoterapiaa, kuten kognitiivista käyttäytymisterapiaa (CBT) tai rentoutumistekniikoita. Lääkehoidoilla, kuten selektiivisillä serotoniinin takaisinoton estäjillä (SSRI), voidaan yleensä hoitaa ahdistuneisuushäiriöitä tehokkaasti. Tietyissä tilanteissa myös neuromodulaatiohoidot voivat tulla kyseeseen. Joissain tapauksissa yhdistelmähoitoa käytetään nopean ja tehokkaan hoitovasteen saavuttamiseksi. Lisäksi terveelliset elämäntavat, stressinhallinta ja tukiverkoston hyödyntäminen voivat olla avuksi ahdistuneisuushäiriöiden hoidossa.