Ahdistus
Ahdistuneisuushäiriöt
Ahdistuneisuushäiriöt ovat toimintakykyä ja elämänlaatua heikentäviä psykiatrisia sairauksia, joille tyypillisiä oireita ovat ahdistus, jännittyneisyys, pelon tunne, huolestuneisuus sekä katastrofiajatukset. Ahdistuneisuushäiriöihin liittyy yleensä myös voimakkaita fyysisiä oireita, kuten sydämen tykyttelyä, vapinaa, hikoilua ja huimausta, mutta myös käyttäytymisen muutoksia, kuten ahdistaviksi koettujen tilanteiden välttelyä. Ahdistuneisuutta ja jännitystä esiintyy jokaisella ihmisellä, mutta pitkittyessään ahdistus voi muuttua sellaiseksi sairaudeksi, joka vaatii lääketieteellistä hoitoa.
Ahdistuneisuushäiriöt ovat yleisiä sairauksia.
Ahdistuneisuushäiriöt ovat yleisiä sairauksia, joihin sairastuu viidesosa suomalaisista elämänsä aikana. Yleisimpiä ahdistuneisuushäiriöitä ovat paniikkihäiriö, yleistynyt ahdistuneisuushäiriö, julkisten paikkojen pelko ja sosiaalisten tilanteiden pelko. Myös pakko-oireinen häiriö kuuluu toistaiseksi Suomessa käytössä olevan tautiluokituksen mukaan ahdistuneisuushäiriöihin.
Ahdistuneisuushäiriöt alkavat usein jo nuoruusiässä.
Ahdistuneisuushäiriöt alkavat usein jo nuoruusiässä, ja altistavina tekijöinä häiriöiden syntyyn voivat olla muun muassa lapsuuden traumaattiset kokemukset ja tietyt persoonallisuuden piirteet. Ahdistuneisuushäiriöissä psykiatrinen rinnakkaissairastaminen on yleistä. Muun muassa masennusta, unihäiriöitä ja päihdeongelmia voi esiintyä ahdistushäiriöiden rinnalla, mutta joskus ahdistuksen taustalta löytyy myös somaattisia sairauksia.
Recurorilla pääset ahdistushäiriön tutkimuksiin ja hoitoon nopeasti.
Recurorin kokeneet psykiatrit tekevät sinulle kattavan psykiatrisen perustutkimuksen ja tarkat diagnostiset selvittelyt. Myös tarvittavat somaattiset selvittelyt toteutetaan. Recurorilla annettava ahdistuksen hoito on tavoitteellista ja pyrkimyksenä on oireiden merkittävä lieveneminen tai oireiden poistuminen kokonaan.
Recurorilla ahdistushäiriön hoito suunnitellaan sopimaan juuri sinulle ja sinun toiveitasi kuunnellen.
Recurorilla ahdistuneisuushäiriöiden hoito koostuu monesta osasta, joista keskeisimpiä ovat käyttäytymisen muutokset, erilaisten ahdistuksenhallintakeinojen harjoittelu, terapeuttiset menetelmät sekä lääkehoito, joka voi koostua yhdestä lääkkeestä tai lääkeyhdistelmistä.
Mikäli sinulla on masennusoireita, myös lääkkeettömät neuromodulaatiohoidot ovat mahdollisia. Lue lisää neuromodulaatiohoidoista.
Recuror tarjoaa käyttöösi myös puhelinsovelluksen, jonka avulla seurataan hoidon toteutumista ja tehokkuutta sekä mahdollistetaan turvallinen ja tehokas viestintä sinun ja hoitavan lääkärisi välillä.
Ota yhteyttä
Suunnitellaan hoito juuri sinulle.
Jätä meille yhteydenottopyyntö
tai soittele
030-6217300
Recuror Oy

Recuror Oy
Linnankatu 52 A 2. Kerros
20100 Turku
Email: asiakaspalvelu@recuror.fi
Puh: 030-6217300