Masennus

Masennus

Masennus on toimintakykyä usein merkittävästi heikentävä psyykkinen sairaus, johon voi liittyä monenlaisia oireita. Yleisimmät oireet ovat mielialan lasku, mielihyvän kokemisen vaikeus, uupumus, unettomuus tai liikaunisuus, itseluottamuksen heikentyminen, ruokahalun muutokset, keskittymiskyvyn huononeminen, ajattelun ja käyttäytymisen hitaus, aloitekyvyn heikentyminen sekä itsetuhoiset ajatukset. Joskus masennus ilmenee fyysisinä oireina.

Masennus on hyvin yleinen sairaus.

Masennus on hyvin yleinen sairaus ja jopa joka viides suomalainen sairastuu siihen elämänsä aikana. Masennuksen taustalla voivat olla perinnölliset tekijät, tietyt persoonallisuuden piirteet, lapsuuden ja nuoruuden traumakokemukset tai nykyiset kuormitustekijät. Vaikka potilaalla olisi historiassaan vaikeitakin elämänkokemuksia, on masennus kuitenkin yleensä sairaus, josta on mahdollista toipua täysin.

Toipuminen

 

Toipumisennuste masennuksesta on sitä parempi, mitä nopeammin ja tehokkaammin hoito päästään aloittamaan. Masennus voi olla vaikea tunnistaa ja joskus sen erottaminen esimerkiksi työuupumuksesta tai pitkittyneestä surureaktiosta voi olla haasteellista. Myös masennuksen ja kaksisuuntaisen mielialahäiriön erottaminen vaatii lääkäriltä kokemusta.

Recurorilla pääset masennuksen tutkimuksiin ja hoitoon nopeasti.

Kokeneet erikoislääkärit tekevät sinulle kattavan psykiatrisen perustutkimuksen ja tarkat diagnostiset selvittelyt. Myös tarvittavat somaattiset selvittelyt toteutetaan. Recurorilla annettava masennuksen hoito on tavoitteellista ja pyrkimyksenä on oireiden merkittävä lieveneminen tai oireiden poistuminen kokonaan.

Recurorilla masennuksen hoito suunnitellaan sopimaan juuri sinulle ja sinun toiveitasi kuunnellen.

Recurorilla voidaan käyttää masennuksen hoidossa yksittäistä lääkehoitoa tai lääkeyhdistelmiä, psykososiaalisia hoitoja kuten psykoterapiaa, suunniteltuja muutoksia käyttäytymiseen sekä myös neuromodulaatiohoitoja (linkki neuromodulaatio-sivuille), mikäli masennuksen hoito vaatii lisätehoa tai lääkkeiden käyttöön liittyy ongelmia.

Recuror tarjoaa käyttöösi myös puhelinsovelluksen, jonka avulla seurataan hoidon toteutumista ja tehokkuutta sekä mahdollistetaan turvallinen ja tehokas viestintä sinun ja hoitavan lääkärisi välillä.

Ota yhteyttä

Suunnitellaan hoito juuri sinulle.
Jätä meille yhteydenottopyyntö

tai soittele
030-6217300

Tietosuoja

3 + 15 =

Recuror Oy

Recuror Oy
Linnankatu 52 A 2. Kerros
20100 Turku
Email: asiakaspalvelu@recuror.fi
Puh: 030-6217300