”rTMS toi maailmaani värit, jotka olin ehtinyt jo unohtaa”

rtmstoivärit
”rTMS-hoitojakson myötä yleisolotilani kohosi merkittävästi ja ainakin toistaiseksi pysyvän tuntuisesti. Yleisolon koheneminen on puolestaan tuonut minulle merkittävästi lisää voimia taisteluun anoreksiaa vastaan.

Olen 24-vuotias oikeustieteen opiskelija Turusta. Olen perfektionistin perikuva. Ajan saatossa ajoin itseni piippuun, kärsin vaikeasta masennuksesta vuosien ajan. Ihmettelen nyt, miten pystyin jopa viisi vuotta sinnittelemään ja hukuttamaan tuntemukseni kovan työn alle. 

Minä olin vuosia sosiaalisten stigmojen vanki. Suorituskeskeisessä elämäntavassa masennushoitoon hakeutuminen oli todella korkean kynnyksen takana. Rakensin ympärilleni korkean suojamuurin, jonka takaa suhtauduin lähipiirini vähäisiinkin vihjauksiin avun hakemisesta vihamielisesti. Ajattelin, että avun hakeminen mielenterveysasioissa on “luusereille” tai “tyhmille”. Samalla jatkoin kynttilän polttamista molemmista päistä työllä ja levon puutteella.

“Miten” ei silti ole näin jälkikäteen ensimmäinen kysymys, jonka itseltäni kysyn, vaan “miksi”. Kunpa olisin jo vuosia aiemmin tiennyt magneettistimulaation, eli rTMS-hoitojen välittömän ja mullistavan vaikutuksen yleiseen olotilaan. rTMS toi värit maailmaani. Olin vaeltanut harmaan sumuverhon koteloimana niin kauan, että rTMS-hoitojen tuottama maailman kirkastuminen oli kuin joku olisi aivan odottamatta vetänyt paksun verhon silmieni edestä ja antanut päivän paistaa sisään. Tältähän sen maailman pitikin näyttää!

Masennuksen lisäksi taistelen anoreksiaa vastaan. Anoreksia toi minut alkujaan yhteistyöhön Recurorin Henry Karlssonin kanssa. Hän huomasin minussa myös tehokkaasti kätkemäni masennuksen oireet ja hänen ehdotuksestaan päätimme kokeilla masennuksen hoitoa magneettistimulaatiolla. Vain päiviä tämän jälkeen olinkin Recurorin sairaalafyysikko Anu Holmin ja hoitaja Sanna Kaitaniemen asiantuntevissa käsissä. Minä olen innostunut teknologioista, olen jonkin asteinen teknologiafriikki, joten odotukseni olivat jo etukäteen korkealla. Mitään tällaista en silti osannut odottaa!

rTMS-hoitojakson myötä yleisolotilani kohosi merkittävästi ja ainakin toistaiseksi pysyvän tuntuisesti. Yleisolon koheneminen on puolestaan tuonut minulle merkittävästi lisää voimia taisteluun anoreksiaa vastaan. Tuntuu, että olen vakaasti matkalla hyvään suuntaan.

Erityiset kehut ansaitsee myös Recuror App, jossa on erittäin mukava käyttökokemus. Masennuksesta paraneminen sisältää aina ylä- ja alamäkiä. Recuror Appin avulla saatoimme Henryn kanssa seurata tiiviisti edistymistäni ja hän on aina saatavillani, kun tarvitsen, myös niinä vaikeina hetkinä. 

Suosittelen rTMS-hoitojen kokeilua masennukseen. Recurorilla niihin pääsee nopeasti, toipumisen edistystä seurataan aktiivisesti ja apu on aina saatavilla.

Kesäterkuin,

Elsa